T5W: Boeken die je best voor een knetterend vuur leest

Posted december 16, 2015 by Silke - Boek in wonderland in Top 5 woensdag, Uncategorized / 0 Comments

We zijn weer woensdag dus deel ik vandaag weer 5 favoriete boeken van mij. Vandaag wil Lainey van Ginger reads Lainey ons allemaal met een boek gezellig voor een knetterend haardvuur krijgen. Dus verzamel maar al wat houtblokken, maak een kop warme chocolade en neem een kijkje bij mijn favoriete boeken die je moet lezen voor het haardvuur.

5. Zwarte winter door Connie Willis
zwarte winter

Zwarte winter is een scifi, historische roman. We volgen wetenschapster Kirvin die via een teletijdmachine teruggestuurd wordt naar het verleden. Er gaat echter iets mis met de coördinaten en Kirvin komt terecht in een klein dorpje dat net geraakt is door de pest. Zwarte winter is een prachtig verhaal dat zich afspeelt tijdens de winter in de middeleeuwen. Heerlijk om mee weg te kruipen in de zetel terwijl de sneeuwvlokken buiten naar beneden dwarrelen.

4. Chocolat door Joanne Harris
chocolat

Hoewel Chocolat zich afspeelt in een klein dorpje in het Zuiden van Frankrijk blijft het voor mij toch altijd wel een beetje een winters boek. Ideaal om met een kop warme chocolademelk bij weg te dromen. In het boek volgen we de avonturen van Viviane Rocher en haar dochtertje die in een klein dorpje een chocolatier openen. Het boek is nog het beste te vergelijken met een echte reep chocolade: om duimen en vingers bij af te likken!

3. Christmas reeks door Julia Williams
1001004006588239
Deze reeks is echt wel een typische boekenreeks voor rond de feestdagen. In elk boek volg je drie vrouwen uit een klein Engels dorpje. Elk verhaal begint op kerstmis en eindigt op kerstavond een jaar later. Het is een driedelige reeks en een voor een zijn het heerlijk ontspannende boeken die je zo een de juiste kerstsfeer brengen.

2. Het spel der tronen door George R Martin
spel de tronen

Misschien komt het wel door de gekende zin: “De winter kom”, maar voor mij is het spel der tronen echt een winters boek. Lekker ondergestopt met een dekentje en een kopje thee helemaal opgaan in deze unieke fantasiewereld. Ja, het zijn gigantische boeken, maar elke letter is het waard om gelezen te worden!

1. Harry Potter door J.K Rowling
cover_boek1

Nog zo een reeks die voor mij onlosmakelijk verbonden is met de winter, is toch wel Harry Potter. Het is voor mij niet echt kerstmis als ik niet een klein stukje Harry Potter heb kunnen lezen. Misschien komt het wel door de prachtige kerstscenes in Zweinstein?

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.