T10D: Debuutromans voor 2016

Posted december 1, 2015 by Silke - Boek in wonderland in Top 10 dinsdag, Uncategorized / 0 Comments

Vandaag is het dinsdag en vanaf deze week ga ik proberen jullie elke week te trakteren op een top 10 dinsdag! Top 10 dinsdag werd bedacht door de dames van The broke and the bookish. Elke week kiezen ze een thema en delen verschillende boekbloggers hun 10 favoriete boeken rond dit thema. Gezien we vandaag officieel december zijn ingegaan mogen we al eens vooruit blikken naar 2016. Daarom is het thema van deze week onze 10 debuut boeken die uitkomen in 2016 en waarvoor we op hete kolen zitten. De eerste top 10 hier op mijn blog en meteen ga ik maar 7 boeken delen. Er zijn gewoon niet meer debuut romans waar ik naar uitkijken. Maar naar deze boeken kijk ik dan ook echt uit!

Blackhearts by Nicole Castroman

Een boek over piraten! Wat kan ik nog meer zeggen? Dit boek gaat over piraten. Blackhearts vertel het verhaal voordat Zwartbaard de beroemde piraat werd. Een origine verhaal dus en hopelijk ook een antwoord op de vraag, waarom deze stoere piraat naar zee vertrokken is.

The Revenge and the wild by Michelle Modesto

2016 wordt voor mij denk ik een jaar met heel verschillende boeken. Ik merk dat op mijn wensenlijstje orginele thema’s staan. Blackhearts over piraten en deze the revenge and the wild een ware western! Iets totaal nieuws in young adult land. Ik hou sowieso erg van een goede western op tv, dus ben ik erg benieuwd of dit genre ook overeind blijft in boekvorm.

The girl from everywhere by Heidi Heilig

De korte inhoud van dit boek sprak me zo aan dat ik echt torenhoge verwachtingen heb. Het boek bevat tijdreizen en iedereen die mij een beetje kent weet dat tijdreizen echt wel mijn ding is. Tijdreizen gemengd met geschiedenis en magie is een boek dat absoluut op mijn te lezen lijstje moest belanden!

Shallow Graves by Kali Wallace

Wanneer 17 jaar oude Breezy Lin wakker wordt in een graf een jaar na haar doet, kan ze zich niet meer herinneren wie haar vermoord heeft of waarom. Moet ik me nog nader verklaren waarom ik dit boek wil lezen?

The star Touched Queen by Roshani Chokshi

Ik zei het al dat ik in 2016 opzoek ga naar “andere” verhalen. Ik denk dat Star touched queen perfect in dat rijtje thuis hoort. Het verhaal is gebaseerd op Indische mythologie, een onderwerp waar ik echt niets over weet. Ik zit echt op hete kolen om dit boek te lezen. Laat ons eerlijk zijn wie wil nu geen boek lezen met over een boom die in plaats van vruchten herinneringen draagt en er is een tuin gemaakt van glas! Dat klinkt toch magisch?

The year we fell apart by Emily Martin

Ik heb het gevoel dat the year we fell apart een boek is dat ervoor gaat zorgen dat ik de kleenex bij de hand moet houden. Het boek vertelt het verhaal van een meisje dat probeert om te gaan met het feit dat haar moeder kanker heeft. De eerste reviews spreken van gebroken harten, prachtige zinnen en een originele romance.

The readers of broken wheel recommend by Katarina Bivald

Een boek over boeken is een boek dat ik wil lezen! The readers of Broken Wheel recommend is een verhaal over een Zweeds meisje dat brieven schijft met de Amerikaanse Amy. Wanneer Sara eindelijk naar de verenigde staten reist om Amy te ontmoeten, komt ze net op tijd aan om haar begrafenis bij te wonen. Hoogst waarschijnlijk is dit een chicklit, maar dat neemt niet weg dat ik af en toe ontzettend kan genieten van een mooi, warm verhaal vol vriendschap!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.