T10D: Auteurs die ik ontdekte in 2015

Posted december 8, 2015 by Silke - Boek in wonderland in Top 10 dinsdag / 0 Comments

We zijn weer dinsdag en dat betekend dat ik een nieuwe Top 10 voor jullie heb klaarstaan! En deze week is het echt een superleuk onderwerp! De dames van The broke and the bookish willen namelijk graag weten wat onze 10 favoriete nieuwe auteurs van 2015 waren. En ik had zoveel auteurs om uit te kiezen, gezien ik in 2015 echt heel veel nieuwe (voor mij althans) schrijvers heb ontdekt!

10 Gillian Flynn
In het begin van het jaar las ik Gone Girl en ik vond het een heerlijk boek. Sowieso hou ik van thrillers die spelletjes spelen met je hoofd en dan zit je bij Gillian Flynn meteen op de juiste plaats. Ik kocht toen onmiddellijk haar andere twee boeken en niet veel later las ik Sharp Objects. Ik was er niet zo gek van, maar het nam niet weg dat het voor een debuut roman goed geschreven was. In 2016 hoop ik Dark places te lezen en hopelijk brengt ze dan snel iets nieuws op de markt!

9 Patrick Ness
Ik weet het! Ik zou me moeten schamen. Maar tot dit jaar had ik nog nooit iets gelezen van Patrick Ness. En eigenlijk las ik hem nu ook eerder toevallig, omdat Kathleen van verbeelding zijn a monster calls zo ontzettend goed vond. Ik hoop heel snel meer van hem te lezen!

8. Andrew E Kaufman
Andrew E Kaufman was voor mij een beetje de verrassing van het jaar. Ik had nog nooit van hem gehoord en ik kende zijn boeken niet. Maar op mijn amazon account kwam hij bij “aanraders” en de korte inhoud van zijn twisted trok me zo aan dat ik niet anders kon dan het boek aan te kopen. En wat een fantastisch boek! Zoals ik hierboven al zei hou ik van boeken waar onder boven blijkt te zijn en niet is wat het lijkt. Wel dan zit je bij hem aan het juiste adres.

7. Caroline Kepnes
Weer een schrijfster die graag spelletjes speelt met je hoofd. Mensen die mijn twitter volgen weten dat Jij van Caroline Kepnes een van mijn favoriete boeken dit jaar was. Joe, haar personage uit Jij was echt uniek in al zijn facetten. En terwijl ik wist dat hij eigenlijk de vijand was, kon ik toch niet anders dan ontzettend van hem gaan houden. Hidden bodies ligt ondertussen klaar en ik kan amper wachten om terug met Joe op pad te gaan.

6. Leigh Bardugo
Leigh Bardugo en ik kenden eigenlijk een beetje een valse start. Ik las het eerste deel van de Grisha trilogie en liep er niet meteen warm voor. Een teleurstelling dus. Gelukkig overtuigden enkele boeken-vrienden me om toch verder te gaan met de reeks en wat een geluk dat ik naar hen geluisterd heb. Het tweede deel was ijzersterk en je zag haar echt verder groeien als schrijfster. Leigh heeft echt mijn hart verovert!

5 Maggie Stiefvater
Rond Halloween begon de raven jongens te lezen, omdat verschillende vrienden me bleven zeggen wat een sfeervol verhaal dit was. En ze hadden groot gelijk! Ik werd echt onmiddellijk in het verhaal gezogen en nog geen week later begon ik reeds in het tweede deel van de reeks. Ik hou van de manier waarop Maggie stiefvater haar verhalen deels vormgeeft door de omgeving en de sfeer die in het boek hangt. Het is ook kristalhelder dat ze veel onderzoek doet naar de legendes en mythes die ze in de reeks gebruikt heeft.

4 Laini Taylor
Vanaf de eerste zin werd ik verliefd op dromendochter. Alles aan dit boek voelde perfect aan. De magische wezen, de verhaallijn, de omgeving en vooral de poëtische schrijfstijl. Tot hier toe is dit het enige boek dat ik van Laini Taylor heb gelezen, maar meer was er niet nodig om haar regelrecht in mijn top 4 te doen belanden.

3 Sarah J Maas
Ik ben waarschijnlijk een van de enige mensen ter wereld die nog nooit van Sarah J Maas had gehoord. Dus is het best indrukwekkend dat ze van totaal onbekend recht in mijn top drie binnenkomt. Dat heeft ze vooral te danken aan het boek a court of thornes and roses. Een boek dat me bij de kraag greep en nu maanden later nog altijd niet helemaal heeft los gelaten.

2 Colleen Hoover
Ik kan amper geloven dat ik voor 2015 nog nooit een boek had gelezen dat geschreven werd door Colleen Hoover. Ik zou me moeten schamen en vooral heel boos moeten zijn op mezelf, want haar boeken zijn echt helemaal mijn ding. Mijn doel voor 2016? Zoveel mogelijk van haar boeken verslinden!

1 Diana Gabaldon

Ik ga hier een heel klein beetje valsspelen… omdat ik eigenlijk al eens een boek gelezen had van Diana Gabaldon. Ik was toen veel jonger en kon de reizigersreeks toen nog niet zo appreciëren zoals ik nu doe. Dit jaar heb ik de reeks terug helemaal ontdekt en ben ik echt een fan girl geworden. Ze is er in geslaagd alle toekomstige mannelijke karakters voor mij helemaal te vernietigen. Geen enkele man zal kunnen typen aan Jamie Fraser. En alleen daarom verdient ze deze eerste plaats in mijn top 10!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.