KW: T10D: Ik zit op hete kolen voor de volgende boeken….

Posted december 29, 2015 by Silke - Boek in wonderland in Top 10 dinsdag / 0 Comments

Vandaag is het weer dinsdag dus tijd voor Top 10 dinsdag. Het einde van het jaar nadert nu echt wel met rasse schreden en de dames van The Broke and the bookish lieten dit niet zomaar aan zich voorbij gaan. Daarom vroegen ze ons wat onze top 10 nieuwe uitgaves zijn voor 2016.

10 Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld door Becky Albertalli

Simon-blauw

Dit boek staat al een hele tijd op mijn te lezen lijstje in het engels. Maar in 2016 komt hij eindelijk in het Nederlands uit! Het boek krijgt schitterende reviews en gaat over Simon, een 16 jarige homoseksuele jongen die nog niet uit de kast is gekomen. Op een dag brengt een klasgenoot echter Simons geaardheid in de openbaarheid en dan gaat de bal aan het rollen…

9 Een leven na jou door Jojo Moyes

Voorplat-150-dpi-RGB-Moyes-Een-leven-na-jou-17-09-2015-55x84

Voor jou staat erg hoog in mijn lievelingsboeken van 2015. Toen ik hoorde dat er een sequel kwam was ik door het dolle heen, maar ook erg ongerust. Want voor jou was voor mij een perfect verhaal. Het hoefde niet verder te gaan. Dus hoewel ik hier ontzettend naar uitkijk ben ik er ook erg bang voor.

8 Passenger door Alexandra Bracken
passenger
Ik ben betoverd door de cover van dit boek. Om dan nog maar te zwijgen van het feit dat het een historische roman is waarbij tijdreizen en piraten een grote rol spelen. Moet ik jullie nog verder overtuigen? Tijdreizen! Piraten! I

7 The fate of the tearling door Erika Johansen

fate

Eerder dit jaar las ik de kroon van de tearling en ik vond het een erg uniek verhaal. Ondertussen sta ik al een tijdje op de reservatielijst voor de invasie van de tearling, maar is het nog altijd niet aan mij. Toch zit ik echt af te tellen naar het laatste deel van deze trilogie.

6 The Shadow Queen door C.J Redwine
the shadow
Sprookjes hervertellingen… ik kan blijven zeggen hoe graag ik ze lees, maar ik denk dat jullie dat ondertussen wel weten. Dit is een hervertelling van het klassieke sneeuwwitje verhaal en ik ben echt heel nieuwsgierig naar e uitwerking. De cover spreekt mij sowieso aan met de vergiftigde appel en in een interview hoorde ik de schrijfster ook reeds praten over draken.

5 De Dark elements 1: witheet door Jennifer L. Armentrout

witheet

Ik heb het hier al eens eerder gezegd, maar verhalen met engelen of demonen die springen er voor mij toch altijd een beetje uit. Witheet is het eerste deel in een nieuwe serie van Jennifer L. Armentrout. Hoewel ik nog nooit een verhaal van haar las, zit ik toch op hete kolen. Ik hoor zoveel goed over haar boeken!

4 Dromerspoel Meidoorn en Grim door Juliet Marillier
9789024570379-74-0
Juliet Marillier… moet ik nog meer zeggen? Ze schrijft fantastische, magische verhalen. En ik kan niet wachten tot ik een nieuw verhaal in mijn handen krijg!

3 Heartless door Marissa Meyer
heartless
Een hervertelling van een sprookje en het is een op zichzelf staand boek. Een boek en klaar ermee. Ik kan bijna niet wachten. Het is zo erg dat ik het boek al heb bestelt. Ik heb trouwens geen enkel idee waarom ik hier zo ontzettend naar uitkijk. De cover is niet echt om over naar huis te schrijven. Misschien komt het wel gewoon doordat eindelijk iemand een boek schrijft vanuit het oogpunt van de slechterik?

2 The raven king door Maggie Stiefvater
raven king
Ik denk dat iedereen ondertussen wel weet dat ik de raven reeks ontzettend goed vind. Ik kan niet wachten om te weten hoe alles uiteindelijk zal eindigen. Nog aftellen tot maart!

1 A court of mists and Fury door Sarah J Maas
17927395
Wat kan ik meer zeggen dan: ik hield zoveel van een hof van doorns en rozen dat ik amper kan wachten tot het tweede deel uitkomt?

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.