TT10: goede voornemens!

Posted december 31, 2015 by Silke - Boek in wonderland in T10T / 0 Comments

Vanaf nu kunnen jullie hier wekelijks top 10 on thursday terugvinden. Natuurlijk doe ik al een tijdje mee aan Top 10 Tuesday, maar ik ontdekte enkele weken geleden dat er ook een Nederlandstalige versie bestaat. Veel leuker toch! Dus vanaf nu neem ik met veel plezier wekelijks deel aan TT10 dat georganiseert wordt door Emmy van Zon en Maan. Deze week gaan we het hebben over de 10 goede voornemens die we hebben voor 2016. En boek in wonderland is natuurlijk een boekenblog, daarom gaan we voor boek-voornemens! Een deeltje vind je natuurlijk al terug in mijn post over mijn TBR potje voor 2016. Maar  hier komen toch nog de tien belangrijkste voor mij persoonlijk!

10. Lord of the rings lezen

Ik weet het… ik zou me dood moeten schamen. LOTR is voor mij nog altijd een no go zone. Wel, dat is niet helemaal waar, want elk jaar onderneem ik wel een poging om de serie te lezen. En ik heb alle films gezien, dus je zou denken dat het niet zo moeilijk zou zijn. Maar toch slaag ik er niet in om me voorbij het stuk van Tom Bombadil te worstelen. Zo voelt het echt voor mij, als worstelen…… Maar in 2016 ga ik ervoor! Het moet gewoon lukken!

9. Het Roald Dahl jaar meevieren

In 2016 zou Roald Dahl 100 jaar geworden zijn en dat wordt natuurlijk uitgebreid gevierd. Ik wil hier erg graag aan deelnemen. Daarom plan ik sowieso enkele boeken te lezen van Roald Dahl in het komende jaar, maar ik wil ook graag met mijn blog deze grote schrijver extra in de bloemetjes zetten. Hou daarom mijn blog goed in de gaten in september, want dat komt er een Roald Dahl special!

8. 200 jaar Bronte

En Roald Dahl is in goed gezelschap! Charlotte Bronte zou 200 jaar worden en ook dat moet gevierd worden. Gezien ik nog nooit een Bronte boek gelezen heb, lijkt 2016 mij hier het uitgelezen moment voor! Jana Eyre staat ondertussen klaar op mijn kindle.

7. Meer graphic novels lezen

In 2015 maakte ik voor het eerst voorzichtig kennis met graphic novels. Daarvoor las ik natuurlijk wel al eens een kiekeboe of een Suske en Wiske, maar echte graphic novels… Neen, dat was een compleet nieuwe wereld die voor mij openging. Ondertussen genoot ik met volle teugen van saga, sex criminals en blauw is de warmste kleur. Maar ik wil in 2016 dus meer goede series ontdekken binnen dit genre. Als iemand tips heeft, aarzel dan niet om ze aan te raden!

6. Meer Nederlandstalige boeken lezen

Ik lees eigenlijk altijd in het Engels en boeken in het Nederlands blijven dus wat links liggen. De enige uitzondering hierop is de Vlaamse auteur Griet Op De Beeck. Haar boeken verslind ik van zodra ze beschikbaar zijn. Maar in 2016 wil ik dus een paar van mijn Nederlandstalige boeken lezen. (Ik heb ze dus wel in mijn bezit, ze worden alleen niet gelezen.)

5. Elke maand minstens 4 boeken lezen

Ik leg de lat bewust laag, want met een peutertje in huis is het leven toch altijd wat onvoorspelbaar. Maar vier boeken per maand dat moet lukken!

4. Minstens 50 boeken lezen 

Bewust weer een lage lat. Dit jaar stond mijn oorspronkelijke doel op 30 boeken en het worden er denk ik uiteindelijk 80. Maar je weet nooit wat een jaar brengt. Tijdens mijn zwangerschap kon ik me geen seconden concentreren op een boek. Dus ja… we spelen het veilig!

3. Elke week een sprookje lezen

Voor mijn kerst verraste de echtgenoot me met de Word Cloud Classic van Hans Christian Andersen. Vanaf januari wil ik daar elke week 1 sprookje van lezen.

2. Deelnemen aan de verbeelding leeschallenge

Ik heb dit jaar echt ontzettend genoten van de leeschallenge die Kathleen van Verbeelding organiseerde. Dus ik zit al op hete kolen om te ontdekken welke verrassing ze voor 2016 in petto heeft voor ons.

1.Deelnemen aan de Popsugar Challenge 2016

Dit jaar deed ik niet mee, maar behaalde ik redelijk veel doelen met de popsugar challenge. Daarom wil ik er dit jaar echt actief mee aan de slag.
Benieuwd wat het gaat geven, maar hier komt snel een post over online!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.