T10T: minder bekende boeken

Posted januari 14, 2016 by Silke - Boek in wonderland in T10T / 0 Comments

We zijn donderdag vandaag en dat wil zeggen dat het weer tijd is voor een top 10 donderdag. Vorige week liet ik de uitdaging aan mij voorbij gaan waarvoor mijn excuses. Het onderwerp was tien klassiekers en tot mijn schaamte moet ik toegeven dat ik zelf geen 10 klassiekers gelezen heb. Maar we werken eraan in 2016! Deze week lag het onderwerp me echter beter. Welke tien minder bekende boeken zou je lezers willen aanraden vroeg Zon en maan ons.

10. Landline – Rainbow Rowell

Rainbow Rowell is immense populair. Maar om de een of andere reden kom ik altijd haar Ya boeken tegen. Carry on is nu een groot succes. En ook Eleanor & Park of Fangirl zullen de meeste wel bekend in de oren klinken. Ik genoot echter het meeste van het boek Landline. Misschien omdat ik al wat ouder ben en me meer aangesproken voelde door het boek? Ik vond het verhaal van een vrouw die haar partner in het verleden aan de lijn krijgt zo aangrijpend en ontroerend. Echt een aanrader!

  1. Allerzielen – Deborah Harkness

Ik kan maar niet begrijpen dat deze reeks van Deborah Harkness geen grote fanbasis heeft. De trilogie bevat echt alles waar dames van houden. Een sexy vampier, een groot geheim, ontluikende magische krachten, tijdsreizen en mythische figuren. Als je als tiener dol was op twilight, moet je deze reeks gewoon proberen!

  1. Het heksen uur – Anne Rice

De meeste mensen kennen de vampierenverhalen van Anne Rice en die zijn inderdaad geweldig. Maar ik ben een nog grote fan van haar reeks over de Mayfair heksen. Een heerlijk, episch verhaal over een familie en hun “duivelse” aanhangsel.

7.Peter Nimble and his fantastic eyes – Jonathan Auxier

Peter Nimble is een kinderboek, maar wat voor. Vol avontuur en onverwachte gebeurtenissen. De schrijfstijl van Jonathan Auxier zuigt je mee in het verhaal en laat je pas op de allerlaatste bladzijde terug los. Het wordt trouwens hoog tijd dat iemand dit boek vertaald zodat mijn zoontje er binnen enkele jaren ook van kan genieten.

  1. Van min negen naar plus 1 – Jools Oliver

Wat heb ik gelachen met dit boek! Een vriendin gaf me de raad het te kopen op het ogenblik dat ik net zwanger was en het was een schot in de roos. Jools vertelt zo eerlijk over alle hilarische situaties en ook over alle ups-and-downs. Een grote hulp tijdens mijn zwangerschap en de eerste maanden. Maar volgens mij gaan alle mama’s zich herkennen in dit boek!

  1. Zwarte Winter – Connie Willis

Zwarte winter is een van mijn favoriete boeken allertijden. Het vertelt het verhaal van een wetenschapster die terug in de tijd reist en daar geconfronteerd wordt met de pest. Sowieso ben ik een grote liefhebber van historische fictie, maar gemengd met tijdsreizen vind ik het helemaal onweerstaanbaar!

  1. Alles – Mike Gayle

En met alles bedoel ik niet de titel van een boek, maar effectief alle boeken van Mike Gayle. Geen idee hoe je het genre noemt dat hij schrijft. Guy-lit? Maar hij schrijft dus chicklit, vanuit een mannelijk oogpunt. Heerlijk ontspannend en ook wel leerrijk!

3.The constant princess – Philippa Gregory

Nog zo een boek waar ik nog altijd niet van begrijp dat het niet vertaald is. Iedereen kent Philippa Gregory, maar bijna niemand ken dit schitterende boek. The constant princess vertelt het verhaal van Catharine van Aragon voordat ze de vrouw van Hendrick werd.

2.Britannia road 22 – Amanda Hodgkinson

Britannia road 22 is rond dezelfde periode uitgebracht als het familieportret en volgens mij wordt het daarom al eens snel vergeten. Maar ik vind het net zo sterk als het familieportret. Het verhaal volgt een familie die door de oorlog uit elkaar is gehaald en nu terug herenigt is. Je volgt hoe ze proberen terug een gezin te vormen, maar dit is niet altijd even makkelijk na alle horror en gruwel van WOII.

  1. Dreigende stilte – Lucy Christopher

Dreigende stilte blijft een van mijn favoriete boeken allertijden en hoewel het behoorlijk gehyped is op Engelse boekenblogs kom ik het op Nederlandse blogs nooit tegen. Het is nochtans zo een krachtig en aangrijpend verhaal. Het boek is eigenlijk een lange brief van Gemma aan haar ontvoerder. Mooi… zo mooi….

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.